divendres, 30 de novembre de 2012

La "Mamie" Noël de Bordeaux

Bonjour a tots,

Aquí a França ja podem respirar l'ambient de Nadal a dins cada partícula d'oxigen.
Ahir em vaig trobar ni mes ni menys que amb la mare Noel. Bé, una àvia Noel.

Quan vaig tornar de l'universitat cap a casa, em vaig creuar amb la veina del pis de sota per l'escala. Estava muntant un arbre de nadal de plàstic enmig del passadís.                                        Fotografía: ©Arbre de Nadal extret de Google

Com és costum la vaig saludar. Em va tornar la salutació i em va explicar que havia pogut recuperar aquell vell arbre de nadal, i que l'estava reconstruint per donar-lo als nens de l'orfenat del barri. Segons ella, els pobres nens no havien tingut mai l'oportunitat de veure un arbre de nadal.
Em vaig meravellar.
També em va explicar que la conserge li va oferir un arbre de nadal i que el posaria a l'escala del bloc de pisos i el decoraria perquè l'edifici on vivim és molt trist i necessita una mica d'alegria per les festes de nadal.

De cop, em vaig fascinar.
aquesta dona tindrà uns 80 molts anys i un cos petit i dèbil  però que a dins amaga un cor molt més gran que tota la ciutat.
Inevitablement, vaig comprar aquella aquella dona amb les meves companyes de pis. Aquí, a "casa" no tenim cap mena de decoració de nadal. És un pis molt fred. Menys mal que d'aquí uns cinc dies decoraré el meu balcó amb garlandes nadalenques. És una pena.
Però almenys estic contenta de saber que hi ha persones que realment son conscients del veritable significat del Nadal i no de la façana comercial i freda que la societat ens vol vendre.

M'agrada que existeixi persones així.


Que tingueu un preciós últim dia de novembre.

Bordeaux, un 30 de novembre de 2012.

L'autora.