dilluns, 5 de novembre de 2012

Deus Dixit

                                                         Fotografía: ©Clau a Bordeaux

Per avui havia previst una entrada on argumentava que Tom Sawyer i Oliver Twist són personatges de llibres i d'autors diferents però que evoquen a un mateix tipus de societat i a un mateix grup de sentiments cap al lector. Però avui no parlaré d'això.
Jo quan era petita estava segura de l'existència de Déu (a causa de l'imposició de la religió dins l'ambient on vaig créixer). Al cap d'uns anys de suplicar a un poder superior que moltes ferides es curessin i que molts problemes se solucionessin, i a causa de no rebre cap tipus de resposta, vaig decidir abandonar la meva fe i considerar-me atea total i absoluta.
Després d'alguns anys he arribat a pensar que no existeix un Déu o un Buda, sinó una força superior per la qual tots estem aquí. Vull dir, cadascú té un motiu per la qual seguir vivint. Digueu-me idealista, però veig gairebé impossible viure sense creure en res. Seria molt trist pensar que hi ha gent que creu que l'única meta de la humanitat és néixer, créixer i reproduir-se, no?

Però ahir...
Em vaig sorprendre a mi mateixa resant a Déu i demanant-li protecció a les persones que més m'estimo.

Recordo que fa aproximadament un mes, vaig anar a fer un tour preparat per els regidors de cultura de Bordeaux. Un lloc dels que havíem de visitar era la Cathédrale de Saint Aindré Pey Berland.
Gairebé sense pensar, vaig pagar una moneda a una senyora que venia espelmes i ciris.
Vaig agafar una i la vaig encendre tot demanant a Déu que cuidés i portés sort a la meva família.
I demà hi tornaré a anar.

Suposo que mai he oblidat del tot la fe (i ara més que tots en necessitem una mica més cada dia).

Sé que si no fos per certes males experiències i circumstàncies de la vida jo no estaria aquí ni hagués conegut  a les persones tant meravelloses que he conegut aquest any.

Digueu-li Déu, digueu-li Destí. Un i l'altre acaben a les aigües tranquil·les de la fe.Bordeaux, un metafísic 5 de novembre de 2012.


L'autora